Kaposvár már a gazdaság újraindítását tervezi a világjárványt követően - erről Szita Károly polgármester beszélt szokásos heti rádióinterjújában.
Ehhez levélben kéri ki a helyi vállalkozók véleményét. A városvezető szerint közös ötletekkel és tenniakarással sikerül legyűrni a járvány okozta nehézségeket.

A város gazdasága a koronavírus járvány berobbanása előtt dinamikusan fejlődött, de a válság sajnos Kaposvárt sem kerülte el. A kormányhivatali adatok alapján márciusban 128 fővel nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Köztük vannak külföldről hazatérő munkavállalók, közmunkások és a helyi vállalkozásoktól elbocsátott dolgozók is.

"Nekünk most azért kell dolgoznunk, hogy amikor visszazökken minden a régi kerékvágásba, akkor legyen hova visszamenniük a munkavállalóknak, és a kormány törekvéseivel összhangban a helyi gazdaságot is újra lehessen indítani. Ezért nem álltunk le beruházásainkkal a vírus idejére sem" - mondta Szita Károly.

A polgármester emlékeztetett rá: két új iparterületet is építettek, egyet a Füredi, egyet pedig a Dombóvári úton. Utóbbi esetében már a befektető cég is megvan, a speciális mentőkocsikat gyártó üzem munkahelyeket is létesít majd.  

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: rádióinterjú, gazdaságvédelem, Szita Károly, Kaposvár