Április hatodika óta van lehetőségük a gazdáknak beadniuk az egységes kérelmeket. Az elektronikus űrlapokat a Magyar Államkincstár honlapján lehet megtalálni. Ahogy a korábbi években, úgy idén is segítenek a falugazdászok annyi különbséggel, hogy a koronavírus járvány miatt nincs lehetőség a személyes találkozásra.

A kitöltéssel és a kérelmek beadásával kapcsolatban segítséget adnak még a kormányhivatal agrár és vidékfejlesztési főosztályának munkatársai. A támogatás igénylésének feltétele, hogy a gazdák regisztrálva legyenek az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben. Aki korábban még nem igényelt támogatást, és nincs regisztrációs száma, elsősorban postai úton kérelmezheti azt az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálynál, illetve előzetes időpont-egyeztetést követően a főosztály ügyfélszolgálatán személyesen.

Somogyból mintegy 6 ezer kérelmet várnak a hivatalok. Eddig ezek 30 százaléka érkezett be és összességében 25 milliárd forintot fizetnek ki a gazdáknak.

Megkezdődött az Egységes Kérelmek beadása

Online tájékoztatót tartott az Egységes Kérelmek beadásával kapcsolatban Dr. Neszményi Zsolt, Somogy megye kormánymegbízottja és Berek Gábor, a Nemzeti Agrár...

Címkék: egységes kérelmek, somogy megye, mezőgazdaság