Elindult az új INTERSPAR építése Kaposváron, melynek köszönhetően modern áruházzal erősödik a somogyi megyeszékhely. A teljes beruházás mintegy ötmilliárd forint értékű. Az áruház a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg - tájékoztatta szerkesztőségünket a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A kaposvári INTERSPAR áruház a 61-es főút melletti közel 50 ezer négyzetméteres telken épül fel. A kivitelezés a területen félbehagyottan álló vasbeton és acélszerkezet lefedésével kezdődik, mellyel párhuzamosan zajlik a földmunkák kivitelezése. Az építőipari cég vírusvédelmi intézkedései miatt az élőmunkát igénylő, helyszíni feladatok szigorú higiéniai előírások betartása mellett zajlanak.

Az összesen mintegy 11 000 négyzetméter hasznos alapterületű központ megvalósítása két részből tevődik majd össze: létrejön egy INTERSPAR-t is magába foglaló épület közel 6 600 négyzetméteren, modern eladótérrel és az üzemi területekkel; emellett egy vele szoros kapcsolatban álló, másik szakáruházi épületben számos üzletből álló kereskedelmi egység várja majd a vásárlókat több mint 4 400 négyzetméteren.

Az üzletterek külső- belső kialakítása, a felületképzések, burkolatok a SPAR új standardja szerint készülnek. Az árkád felőli homlokzati szakaszon végigfut az úgynevezett „mall utca”, amihez az információs pult, a pénztár felügyelet és a SPAR integrált melegkonyhás vendéglátó egysége kapcsolódik. A beforduló sarokszárnynál modern, jól felszerelt játszótér és zöldfelület nyújt majd kikapcsolódást a családos vásárlók számára. A parkolást 560 darab felszíni várakozóhely biztosítja, köztük elektromos autó töltési lehetőséggel is felszereltek.

A SPAR Magyarország üzletpolitikai koncepciójának része az épületek külső-belső megjelenése mellett a környezettudatosság, ami nagy hangsúlyt kapott a tervezés során. Az energiatakarékos LED világítástechnológia mellett a bevásárlóközpont hűtő-fűtőrendszere környezetkímélő, a hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer lesz.

„Hiszünk abban, hogy a kaposváriak úgy kaphatják meg a legtöbbet és a legjobbat, ha az élet minden területén versenyhelyzetet teremtünk. Igaz ez a munkaerőpiacon a bérekre, de igaz a közszolgáltatások és kereskedelmi szolgáltatások terén is. De az INTERSPAR áruháznak nemcsak ezért örülünk, hanem azért is, mert végre sikerül a Mező utcai csomópont környékét is rendbe tennünk és olyan szintűre fejleszteni, amely méltó a szinte teljesen megújult városunkhoz.” - hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

„A somogyi megyeszékhelyen és környékén élők régi álmát váltjuk valóra a beruházással, amelynek keretében rendkívül korszerű, környezetbarát INTERSPAR hipermarketet építünk Kaposváron. A beruházásunk nagysága megközelíti az ötmilliárd forintot és összesen 90 új munkahelyet teremtünk. A mintegy 20 ezer terméket kínáló hipermarketben az aktuális, valódi vásárlói élményt szem előtt tartó SPAR enteriőr koncepció szerint alakítják majd ki az eladóteret, valamint az itt felszerelt berendezéseket.” - mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

„Kereskedelmi létesítményt építeni izgalmas és összetett feladat, a több ezer vásárló minden nap minőségellenőr is egyben. Ezért az épületnek kifogástalan minőségben kell felépülnie, a nagyfokú igénybevételt jól kell bírnia. Az eddigi tapasztalataink összessége segíti a projektcsapatot a magas igényszint teljesítésében.” - tette hozzá Bajnok Sándor a Market Zrt. műszaki igazgatója.

A Market Építő Zrt. legutóbb 2017 első negyedévében adott át INTERSPAR hipermarketet Érden. A rendkívül rövid kivitelezési idővel számolt kaposvári hipermarket ütemterv szerinti műszaki átadás-átvétele várhatóan 2020 év végén fejeződik be. Ezzel megoldódik a forgalmas csomópont évtizedes problémája is, így a folyamatosan szépülő városban ezt a területet egyaránt sikerül rehabilitálni. A felépülő kaposvári áruház a 35. hazai INTERSPAR lesz a SPAR hálózatában.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Interspar, hipermarket, kisgát, gazdaság