Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke az alábbi nyílt levelet tette közzé.

Ebben a megye turizmusáról, a térségi gazdaság védelméről és a közös fellépés lehetőségeiről van szó.

Eddigi életünkben soha nem tapasztalt nehézségekkel kell készülnünk a húsvéti ünnepekre. A koronavírus járvány nem csak egészségünket, gazdaságunkat is veszélyezteti. Napról napra olyan hírekkel szembesülünk, melyek valamelyik ágazat leállásáról, kapacitásának csökkentéséről, a munkahelyek elvesztéséről szólnak. Ezek ellen a folyamatok ellen nem vagyunk védve mi sem itt Somogyban. A turizmus gyakorlatilag megszűnt, sok helyen leállt a termelés.

Kevés lehetőségünk van jelen helyzetben, ám van, amit megtehetünk közösen. Helyi termékek vásárlásával életben tarthatjuk nehéz helyzetbe került vállalkozásainkat, biztosíthatjuk számukra a lehetőséget, hogy ne kelljen bezárniuk, ne kelljen elbocsátaniuk senkit.

Arra kérem a települések polgármestereit, lehetőség szerint ne zárják be helyi piacaikat, biztosítsák a helyi termékek megvásárlásának lehetőségét, ezzel is segítve gazdaságunkat, a somogyi családok megélhetését.

Arra kérem az üzletek tulajdonosait, tegyék lehetővé a helyi termékek árusítását boltjaikban.

A somogyi polgárokat pedig megkérem, támogassák a kiváló minőségű helyi termékek vásárlásával megyénk gazdaságát.

Kérem, vigyázzanak magukra és egymásra, tartsák be a járványügyi szabályokat, hogy minél kevesebben betegedjenek meg Somogyban!

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: termék, piac, turizmus, Somogy, gazdaság