Nehéz évre számít a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezetősége - írja a hírbalaton.hu. Kollár József vezérigazgató a portálnak nyilatkozott arról, hogy a hagyomány szerint húsvét Nagyszombatján kezdődő balatoni hajózási szezon megnyitását bizonytalan időre elhalasztják. Hogy mikor indulhatnak el a személy- és sétahajók, az a járvány miatt elrendelt vészhelyzet megszűnésétől függ.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a vészhelyzet kihirdetése óta a Szántód-Tihany között közlekedő komp forgalma a felére csökkent. A tavaly 3,6 milliárd forint feletti árbevétel mellett 166 millió forintos adózás előtti eredményt elérő társaságnak már most súlyos korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni. Ezek egyik következménye, hogy a régóta aktuális béremelés bevezetése valóstínűleg csúszni fog.

Kossuth_komp.jpg

"Elbocsátásokat egyelőre nem tervezünk, minden lehetőséget kihasználunk a munkahelyek megőrzése érdekében, és reménykedünk abban, hogy ha csúszva is, de beindul a nyári szezon a Balatonon"  - nyilatkozta a portálnak Kollár József.

A járatokban nem terveznek változást erre az évre, a növekvő költségek és a kieső forgalom miatt azonban az árakat valószínűleg emelni kényszerül a társaság.

Jó hír viszont, hogy a BAHART 11 vitorláskikötőből álló lánca március 30-án megnyitott, így a közel 1800 bérlő a szerződéseik szerint használhatja a kikötőt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.

Címkék: bahart, szezon, hajózás, Balaton, koronavírus, gazdaság