A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Kft. több mint száz embert foglalkoztat, így a cégnél nagy a cserélődés, folyamatosan keresnek bizonyos pozíciókra dolgozókat. Például a hulladékbegyűjtő kocsikra személyzetet: rakodókat és gépjárművezetőket. A cég vezetője azt mondja: próbálnak minél komfortosabb munkakörülményeket biztosítani az itt dolgozóknak.

"Én úgy gondolom, hogy a munkakörülményeink jók. Helyi viszonylatban kiemelkedő bérezést adunk. Illeve az új telepünkön tiszta körülmények között tudnak fekete-fehér öltözőben öltözni, mosdani az emberek." - mondta el Szilágyi Ádám, a cég ügyvezetője.

hulladékudvar

Az egyik kaposvári munkaerőközvetítő cég irodájában folyamatosan várják a munkavállalókat, hiszen több vállalat venne fel dolgozókat. A koronavírus járvány miatt ugyanis több alkalmazott szabadságot vett ki, és otthon maradt a családdal. Az idősebbek helyett most fiatalabbakkal dolgoztatnának.

"Inkább most a betanított munka az, amelyik nagyon kelendő. Illetve az elmúlt időszakban a pénztárosok és az árufeltöltők iránt is nagyon megugrot a kereslet." - tudtuk meg Dakó Rolandtól, a Vipapan Group kft. kirendeltség vezetőjétől.

Hozzátette: akár több száz embernek tudnának azonnal munkát adni. A termelő vállalatok egyelőre ugyanis nem állnak le.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: pénztáros, betanított munka, munkaerőhiány, gazdaság