Tóth Maya délutánonként és esténként szívesen segítene másoknak a mostani helyzetben. Az egyetemista lány épp ezért regisztrált az Életerő Programra. Mivel jól eligazodik az online térben, ezen a területen segítene leginkább.

- Fontosnak tartom, hogy segítsünk a fiataljainknak. Mivel ilyenkor sok idő szabadul fel így tudunk majd nekik segíteni az online felületeken a tanulásban a munkában - tette hozzá Tóth Maya.

Az Életerő Program tulajdonképpen egy országos összefogás, ahol azoknak az önkénteseknek a jelentkezését várják, akik szívesen vállalnának gyermekfelügyeletet, vagy digitális tudásukkal segítenék a távoktatást és a távmunkát. A technikai eszközöket a cégek bocsátanák az érintettek rendelkezésére.

null

- Nemcsak az időseknek szeretnénk segíteni, hanem azoknak a diákoknak is akiknek ebben az új helyzetben egészen máshogy kell tanulniuk. Nincsenek hozzászokva az önálló elektronikus úton való tanuláshoz és személyes érintkezés nélkül, online módszerek segítségével az önkénteseink fognak ebben nekik segíteni - nyilatkozta a Viapan Group kirendeltségvezetője, Dakó Roland.

A szervezett diákönkéntességi programhoz akár 140 ezer fiatal is csatlakozhat. Regisztrálni ide kattintva lehet.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: melódiák, önkéntesség, segítség, koronavírus, gazdaság