Tudatos vásárlással a háztartásokban keletkező hulladék mennyisége is csökkenthető. Egyebek közt erre hívja fel a figyelmet a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A cégtől azt is megtudtuk: a kukásautók továbbra is a megszokott rendben járják a város utcáit, ám a lakosságtól néhány alapvető szabály betartását kérik a szakemberek. Például, hogy a hulladékot minden esetben zárt zsákban helyezzék ki a kukákba.

A hulladékgazdálkodásra vonatkozó óvintézkedések a legkülönlegesebb helyzetekre is tartalmaznak iránymutatást. A hulladékot természetesen azokból a háztartásokból is elszállítják, ahol valaki karanténba került. Ilyen esetekben a hatóságok azt javasolják, hogy az összegyűlt szemetet, hulladékot ne egy, hanem két zsákban helyezzék a kukákba és mindegyiket kössék is be!"

Információink szerint a zöldhulladékgyűjtés menetében egyelőre nincs változás. Az érintett utcákat és időpontokat megtalálják a többi között a khg.hu weboldalon.


Az új koronavírus-járvány ellen a legmegfelelőbb védekezés továbbra is az alapos kézmosás! Az általunk felkért szakember most azt is megmutatja, hogy miként is kell ezt végezni.

Címkék: veszélyhelyzet, szemétszállítás, kaposvár, koronavírus, gazdaság