Teljesen új tetőszerkezet, légkondícionálók, új fűtőtestek, és napelemek a tetőn. Az elmúlt évben teljesen megújult a buzsáki faluház. A beruházásnak köszönhetően most az ablakok is újak, így egy modern épületben tarthatják legnagyobb rendezvényeiket a falubeliek. A felújítás 180 millió forintból valósult meg, amihez 30 milliót önerőből rakott hozzá a helyi önkormányzat.

"A tetőcserepet nem támogatta a pályázat, azt nekünk kellett megvásárolni, illetve mi finanszíroztuk a bádogozást és a csatornázást is. De nekünk kellett a szociális blokkban a mozgáskorlátozotton kívül a többi részt is bevállalni, amit meg is építettük, úgyhogy ezek voltak a plusz költségeink." - árulta el a település polgármestere, Kara Lajos.


Képeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluházKépeken a felújított buzsáki faluház
Képeken a felújított buzsáki faluház
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A faluházat egész évben használják az itt élők, az iskolások például tornaórákra járnak át, de a néptánosok is itt próbálnak hetente kétszer. Az energetikai korszerűsítés éppen ezért nem várhattot tovább.

"Minden településnek van olyan része, amely a közösségnek, közösségi életnek helyt ad, ez különösen fontos Buzsákon, ahol nagyon erős hagyományőrzés van, és mindenképpen ez egy nagyon nagy kihasználtságú hely, és ez abszolút prioritást élvezett akkor, amikor dönteni kellett, hogy mely pályázat nyerjen." - mondta el Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés elnöke.

A pénteki átadó ünnepségen a buzsáki néptáncosok is bemutatkoztak, hagyományos hímzéssel díszített népviseletben.

Címkék: faluház, Buzsák, megújult, átadó, gazdaság