Összesen 120 város mintegy 210 projektje közül választották ki a döntősöket az idei LivCom Awards-on. A pályázóknak szigorú szabályokat kellett betartani a verseny során, a döntőre pedig a világ minden részéről, összesen 21 városból érkeztek versenyzők.

A kaposváriak a megmérettetés során bemutatták a fejlesztéseiket, közösségi kezdeményezéseiket, kílamvédelmi törekvéseiket és környezetvédelmi megoldásaikat.

Fotó: Kaposvári Városháza
Fotó: Kaposvári Városháza

A város számára azért is volt fontos a megmérettetés, mert a LivCom Awards a világ egyetlen, a helyi közösségek számára szervezett verseny, amely a környezetgazdálkodásra és az élhető közösségek létrehozására összpontosít.

A LivCom Awards célja, hogy bemutassa a bevált jó gyakorlatokat, az innovációs projekteket és azokat a kiemelkedő városvezetéseket, ahol sikeresen alakítottak ki környezetvédelmi szempontból is fenntartható közösségeket. Azon összetartó közösségek, ahol a környezetvédelem is kiemelt szerepet kap, javítják az életminőséget, és megteremtik az élhető városok működésének alapjait.

Fotó: Kaposvári Városháza
Fotó: Kaposvári Városháza

A decemberi LivCom Awards díjkiosztón Kaposvár bronz minősítést szerzett, amely nagy elismerés a világ legkörnyezettudatosabb városai közötti megmérettetésen - írja közleményében a Kaposvári Városháza Sajtóosztálya.

Végezetül mutatjuk a kisfilmet, amellyel Kaposvár városa pályázott az Élhető Közösségek Nemzetközi Díjára:

Címkék: Róma, LivCom Awards, környezetvédelem, bronz, döntő, díj, gazdaság, Kaposvár