A jövőben 3 ezer négyzetméteren tűzoltó és mentőautók felépítményeit, illetve a katasztrófavédelem speciális eszközeit fogja Kaposváron gyártani az új üzem. Ezzel együtt egy oktatási és innovációs tanműhely is létesül a területen, amely a jövő műszaki szakembereinek képzését biztosítja majd.

Szita Károly polgármester elmondta, a beruházás amellett, hogy 100 embernek biztosít megélhetést a város azon törekvését is erősíti, hogy magasabb béreket kapjanak a kaposváriak.

A BM Heros Zrt. nemcsak a felépítményeket és a speciális eszközöket gyártja majd Kaposváron, hanem egy regionális szerviz központot is létrehoz a telephelyen, illetve bekapcsolódik a magasabb szintű szakember képzésbe is.

- Meglesznek azok a lehetőségek, amelyek mentén Kaposvár és térsége bekapcsolódhat a műszaki szakképzésbe és nemcsak az elméleti, hanem segítségünkkel a gyakorlati képzés lehetősége is meg fog valósulni. Bízunk abban, hogy ez nem csak a mi társaságunknak fog eredményt hozni, hanem a térségben és a városban élők számára is - mondta Rajnai Attila, a BM Heros Zrt. vezérigazgatója.

Az ipari parkot kialakító állami cég országosan eddig több mint 150 ezer négyzetméternyi üzemi területet hozott létre és Kaposváron is megvan a bővítés lehetősége.

null

- Kaposvár bizonyította, hogy tőke- és befektetésvonzó képességben felveszi a versenyt az ország többi megyeszékhelyével. Az állami tulajdonú NIPÜF Zrt. által fejlesztett nemzeti ipari park hálózat, amelynek kialakítása immár nemcsak a fejlesztési területek megvásárlásában, hanem hasznosításukban, azaz a konkrét létesítmények megvalósításában is testet ölt, Somogy megyében is hozzájárul a gazdasági potenciál és a versenyképesség növeléséhez - tette hozzá dr. Juhász Roland, vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkár.

A Kaposvár új ipari parkjába tervezett oktatási és innovációs műhely létrehozása a Modern Városok Program 500 millió forintos támogatásával valósul meg.

Címkék: bm heros, alapkő, kaposvár, gazdaság