Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, 2019. november 12-én miniszteri elismeréseket adott át a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő eredményekért, amelyet idén Somogy megyéből Hács Község Önkormányzata érdemelt ki.

A díjazottakat idén 10 millió forintos elismerésben részesítették, amit a közfoglalkoztatás további javítására fordíthatnak.

Az önkormányzat 2014-ben kezdte meg az asztalosipari termékek és betonelemek gyártását, amely tevékenység keretében hirdetőtáblák, utcanévtáblák, virágtartók, hulladékgyűjtő ládák, betonelemek gyártásával foglalkozott. Tevékenységét a 2016-ban átadott asztalos és betonelem üzemben folytatta, és azóta már igényesen kimunkált órák, vágódeszkák, tükrök, padok, szekrények, kerítéselemek gyártásával is foglalkozik.

A program keretében előállított termékek körét folyamatosan bővíti, az alkalmazott technológiákat mindig fejleszti. Kezdetben kis mennyiségben, teljesen a települési igények figyelembevételével alakította ki a termékpalettáját, amelyet az évek alatt fokozatosan felfejlesztett. Mára már a helyi és piaci igényeket, a munkaerő-piaci helyzetet figyelembe véve végzi tevékenységét. Hács Község Önkormányzatának a közfoglalkoztatás keretében előállított termékei az idei évtől már a piacokon is megjelentek és több helyszínen is - közfoglalkoztatási kiállításokon, különböző eseményeken, vásárokon, internetes felületeken - értékesítésre kerülnek.

A díjazottakat a kormányhivatalok javaslata alapján, a szakterület egyetértésével választották ki. Most azokat részesítették elismerésben, akik folyamatosan fejlődnek, a helyi igényekre figyelemmel és hosszú távon közreműködnek a sikeres közfoglalkoztatás kialakításában.

Címkék: közfoglalkoztatott, Hács, önkormányzat, díj, gazdaság