Ezúttal is megrendezték a Bőszénfai Szarvasfarmon a már hagyományosnak mondható lóárverést. Szombat délelőtt 29 hidegvérű ló került kalapács alá. A nagyrészt csikókból álló állományra több külföldi lótenyésztő is kíváncsi volt, az árverésre érkeztek Lengyelországból, Horvátországból, Szerbiából, Bulgáriából és Romániából is. A jószágok kikáltási ára 300 ezer és 450 ezer forint között mozgott, de a legjobb példányokért a tenyésztők ennek az összegnek akár a dupláját is kifizették.


Lóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak BőszénfánLóárverést tartottak Bőszénfán
Lóárverést tartottak Bőszénfán
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hidegvérű fajtát 1954-ben ismerték el Magyarországon, de már 160 évvel ezelőtt volt magyar hidegvérű ménes. Most is egyre többen tenyésztik, mivel nagyon népszerű a nyugodt természete miatt. Az eredetileg munkalónak szánt fajtát manapság főként már csak hobbiállatnak tartják.

A Bőszénfai Szarvasfarm és a Kaposvári Egyetem által működtetett tenyészetre a közelmúltban az Agrárminisztérium figyelmét is felkeletette, hiszen a tárca államilag is elismert ménállományt szeretne itt létrehozni.

Címkék: SZarvasfarm, hidegvérű, ménes, lóárverés, Bőszénfa, gazdaság