Fiatalok mutatták be kedden ötleteiket és vállalkozásukat a Kaposvári Egyetemen. Az innováció iránt érdeklődő középiskolások így azt is megtudhatták, mi minden kell egy vállalkozás elindításához. Az egyik előadó, a Foton Technologies Kft. ügyvezetője, Volom Sára például tavaly indította el fotós honlapját. Őt így mesélt a kezdeti nehézségekről: "az elején, a koncepció kialakítása az egy elég hosszú folyamat. Amíg a vállalkozás nem ismeri kellőképpen a célközönségét, amíg a célközönség tesztelése történik, az kicsit olyan, mint egy fekete szobában való tapogatózás. Hol találunk néhány bútort vagy valamit, amibe belekapaszkodhatunk. Utána pedig nyilván meg kell tanulni azokat a jogi és pénzügyi kereteket, amin belül ezt az egész ötletet, projektet meg lehet valósítani."

Az Innovációs Középiskolai Roadshow kiemelt célja, hogy a jó ötletekkel rendelkező fiatalokat itthon tartsa, illetve hogy felkészítse őket a munkaerőpiaci kihívásokra. Például a hirtelen változásokra vagy a digitalizáció és a robotika terjedésével párhuzamosan az akár többszöri karrierváltásra is.

A fórumon bemutatták az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is, ahova a szervezők folyamatosan várják a fiatalok forradalmi, újító vállalkozási ötleteit.

Címkék: input, startup, ötlet, innováció, fiatal, vállalkozás, gazdaság