Már az utolsó igazításokat végzik a Csiky Gergely Színházon. A megnagyobbított kulturális intézmény is rácsatlakozott a távhővezetékre, így jóval gazdaságosabb lesz a fűtése, mint korábban. Az új ügyészség épülete is a kaposvári távhőközponttól kapja a meleget, csakúgy mint még 16 kaposvári intézmény. Ezeken túl több fejlesztést is megvalósított a Kaposvári Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. az elmúlt időszakban.

- Meglévő hőközpontokat újítottunk fel, valamint néhány nagyon régi távvezetéket is korszerűsítettünk - tette hozzá Vida Zotmund Alpár, a cég vezérigazgatója.

A beruházás szerdai záróünnepségén Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere kiemelte: a Németh István Programban megvalósult fejlesztés a kaposváriak javát szolgálja. Hozzátette: mivel a környezetbarát technológiával a város levegője tisztábban tartható, ez a kaposváriak egészségének megőrzését is segítheti. Az új távhőrendszer további fejlesztéseket tesz lehetővé.

null

- A további tervek, hogy ezeket a fogyasztókat megújuló energiával próbáljuk ellátni. Van egy másik pályázatunk ugyanis: egy biomassza fűtőművet szeretnénk építeni és azon kívül ez a beruházásunk a fogyasztó kör bővülésére is alkalmas lesz - nyilatkozta Zanatiné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. távfűtési műszaki vezetője.

A bővítés lehetőségével további cégek és társasházak is élhetnek még, ezzel áttérhetnek az energiahatékony és olcsóbb fűtési módra.

Címkék: távhő, fejlesztés, kaposvár, gazdaság