Kaposszerdahely önkormányzata a szociális tüzifa program 2011-es elindulása óta segíti a rászorulókat. Évente 30-40 családot látnak el tüzifával, pedig ennek akár a többszörösére is igény lenne. Az önkormányzat idén csaknem 1 millió 150 ezer forint támogatást kapott amiből 43 köbméter fát tudtak vásárolni. Ehhez azonban az önkormányzatnak még a csaknem 200 ezer forintos önerőt és fuvarköltséget is hozzá kell tennie.

"Három erdőgazdaságot kerestünk meg, a Sefag nyerte el a szállítás jogát. Kifizetésre került az összeg. A napokban várjuk azt, hogy szállítsák a fát, és szintén a napokban szórjuk szét azokat a szórólapokat, amelyeken a tudnivalók is rajta vannak." - mondta el kérdésünke Prépost László, Kaposszerdahely polgármestere.

szociális tüzifa

A rászorulók pályázhatnak majd és testületi ülésen döntik el, kik kaphatják meg a néhány köbméter fát. A leginkább rászorulók akár már karácsonykor befűthetnek vele, kiszállítási határidő végső időpontja azonban február közepe.

A szociális tüzifa programba idén országosan csaknem 200 ezer családnak juttatnak néhány hónapra elegendő tüzelőanyagot. A program 2011-es indulása óta körülbelül egymillió köbméter tűzifával látták el az önkormányzatokat, és eddig az állam 17 milliárd forintot fordított erre a célra. Az évek során a támogatás kerete csaknem hatszorosára emelkedett.

Címkék: szociális, tűzifa, támogatás, somogy, gazdaság