A 4. Kaleici Old Town Fesztivált idén október 10-13. között rendezték a törökországi Antáliában. A fesztivál célja elsősorban, hogy a történelmi múlttal rendelkező városokat megismertesse a világgal, valamint a városok kulturális és történelmi örökségének megőrzésében együttműködési lehetőségeket kínáljon fel.

A fesztiválon idén 23 különböző országból 51 város vett részt.

Magyarországról a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. kapott felkérést városának, Kaposvárnak a bemutatására.
A program során Kaposvár szépségeit egy fotókiállítás keretében mutattuk be. A fotókat a kaposvári Compur Fotóklub ajánlotta fel, valamint Kószó András drónnal készített videóján keresztül ismerhette meg a nemzetközi közönség városunkat. A több kontinensről érkező városok képviselőivel személyes találkozók keretében sikerült munkakapcsolatokat építeni, melyek a közeljövőben konkrét projektek keretében mutatkoznak meg.

A KGI Kft. részéről Uhlig Rita ügyvezető és Ümit Uysallal, Muratpaşa polgármestere közötti hivatalos találkozó eredményeképp Kaposvár is csatlakozott azon kezdeményezéshez, melynek célja összekötni a nagymúltú városokat mind kulturális, mind gazdasági szempontból. A delegációk által elfogadott Nyilatkozat megfogalmazza a résztvevő városok kulturális örökségének megtartását, népszerűsítését, egymás különbözőségeinek tiszteletben tartását és a hagyományok életben tartását a települések között.

A találkozón egyeztetés történt jövőbeli együttműködésekről, melyek hozzájárulhatnak Kaposvár minél szélesebb körben történő megismertetéséhez és fejlődéséhez egyaránt.

Címkék: Antália, városfejlesztés, Törökország, fesztivál, Kaposvár, gazdaság