Somogy megyében egyre többen regisztrálnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Mentor Programjába. Az előzetes regisztrációhoz kötött fórumokon szép számmal vesznek részt a kezdő vállalkozások, akik az adózással kapcsolatos szabályokról, teendőkről, határidőkről kaphatnak hasznos információkat.

A NAV Mentor Programja kezdő vállalkozások számára nyújt segítséget. A program célja az adózók támogatása, s legnagyobb előnye a személyes kapcsolattartás. A kijelölt mentor folyamatosan nyomon követi az adózó életútját, felhívja a figyelmet a hibás, hiányos bevallásokra, segít a bevallások javításában, az adószámlával kapcsolatos problémák megoldásában és egyéb adózási kérdésekben.

Akik regisztrálnak a NAV Mentor Programjába, fórumokon vehetnek részt, ahol a NAV munkatársai ismertetik az alapvető adózási szabályokat. A fórumon a telefonos ügyintézéshez szükséges PIN-kód is igényelhető.

A NAV minden induló vállalkozással felveszi a kapcsolatot az Ügyfélkapun, illetve a Cégkapun keresztül, a megalakulástól számított 30 napon belül. A hathónapos programban a részvétel ingyenes, csupán regisztrálni kell a tájékoztatólevélben található linken.

A Somogy megyei kezdő vállalkozások körében egyre népszerűbb a NAV Mentor Programja. Az elmúlt másfél évben több mint 2 300 adózó regisztrált és a fórumokon is több százan vettek részt.

Címkék: mentor program, nav, somogy megye, gazdaság