Az Út a munkaerőpiacra elnevezésű program révén jelenleg már több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak szerte az országban gazdasági társaságok. Egy nekik tartott szerdai tájékoztatón a területért felelős helyettes államtitkár elmondta: több kormányzati lépés is segíti az elhelyezkedést. Példaként említette ezt, valamint a gyakornoki programot, illetve a széleskörű bértámogatásokat.

Marczinkó Zoltán István szerint az uniós átlagot meghaladó 5,2 százalékos gazdasági növekedés és a beruházások számának emelkedése is jó hatással vannak a hazai foglalkoztatásra.

Az elhelyezkedési programokért felelős, a pénzügyminisztérium alá tartozó Országos Foglalkoztatási Kft. a kormányhivatalok munkáját is segíti. Többek között abban, hogy helyi szinten a munkaadókkal hogyan működjenek együtt.

A foglalkoztatási programok végrehajtásában Somogy jól áll. Ennek is köszönhető napjaink alacsony munkanélküliségi mutatója is.

- 11772 álláskereső van most Somogy megyében és ahogy említettem ez a júliusi adatok közül az elmúlt 20 évben a legjobb - tette hozzá Neszményi Zsolt, somogy megyei kormánymegbízott.

Az Út a Munkaerőpiacra Programra csaknem 12 milliárd forint áll rendelkezésre. Segítségével Somogyban decemberig mintegy 1300 embert akarnak munkába állítani.

Címkék: út a munkaerőpiacra, munka, somogy megye, gazdaság