Több mint három hónapnyi munka és több száz fotó van abban a kiadványban, amely Kaposvár fejlődését és jövőbeli terveit mutatja be. A város legkülönbözőbb pontjairól készítettek fotókat, melyekből a legjobbakat válogatták ki a könyv szerkesztői.

"A különlegessége szerintem az volt, hogy figyelnem kellett arra, hogy jó időben fotózzam a képeket, nem volt mindegy, hogy milyen szögből készülnek a felvételek és sokszor megnehezítette a dolgomat az, hogy körbe volt nőve mondjuk az a létesítmény fával. Olyan szöget kellett találni, hogy mégis látszódjon az egész létesítmény, és olyan helyeket kellett felkutatnom, amiről nem is tudtam eddig, hogy az úgy mond létezik. Emiatt nagyon élveztem az egész fényképezést" - mondta el kérdésünkre a kiadvány egyik fotósa, Kovács Dávid.

kaposvár kiadvány

A kiadvány szerkesztői egy-egy oldalon egymás mellé tettek egy régi fekete-fehér és egy új színes képet a város jellegzetes épületeiről, tereiről és területeiről, megmutatva azt, hogy milyen változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben Kaposvár. Ezen kívül helyet kapott benne néhány jövőben elkészülő beruházás is.

"Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a kiadvány koncepciójában idén egy kicsit más mint az előzőek. Ugyanis nem azt a rendező elvet követte, hogy az elmúlt öt évből mindent megmutasson, ami a városban történt, hanem inkább áthelyezte a súlypontot oly módon, hogy az elmúlt 25 évből ragadta ki azokat a különböző fejlesztéseket, amelyek azóta is meghatározóak a város mindennapjaiban, így egy nagyobb rálátást kapnak a kaposváriak majd a kiadvány lapozása közben arról, hogy mi is történt Kaposvár múltjában." - foglalta össze Pintér Rómeó, városmarketingért felelős polgármesteri megbízott.

kaposvár kiadvány

A Kaposvár tegnap-ma-holnap kiadványt rövidesen minden postaládában megtalálhatják a városlakók.

Címkék: tegnap-ma-holnap, kiadvány, kaposvár, gazdaság