A Magyar Nemzeti Bank közleménye alapján az előző tanévben 1500 iskolában 200 ezer diák tanulhatott pénzügyi ismereteket a Pénziránytű Alapítvány kiadványaiból, idén viszont további 68 ezer példányt rendeltek az oktatási intézmények. Az online letöltések száma pedig meghaladta a 60 ezret. 

A hivatalos tankönyvi minősítéssel rendelkező tankönyvek és munkafüzetek mellett a 2019/2020-as tanévben a középiskolások ismereteinek bővítését, érettségire történő felkészülését két további új alapítványi kiadvány is segíti. Így például a „Számoljunk a befektetésekkel!” gyakorlatorientált pénzügyi-matematikai feladatokat tartalmazó példatár, amely a mindennapokban velünk élő pénzügyi matematikát ötvözi az élményalapú tanulással és az innovatív, digitális megoldásokkal. Ebből a kiadványból az elmúlt napokban 320 ezer példány érkezett a középiskolákba, így ma azt valamennyi 9-12. évfolyamos diák kézhez kaphatja - írja honlapján a Pénziránytű Alapítvány.

A jegybank támogatásával megjelenő Pénziránytű csaknem valamennyi tankönyve és munkafüzete ingyenesen jutott el a diákokhoz, az internetes tartalmak pedig szintén térítésmentesen tölthetők le az alapítvány honlapjáról.

Címkék: kiadvány, pénzügy, tankönyv, gazdaság