Két helyszínen összesen 18900 darab kétnyaras balint telepített a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kedden a tóba a helyi horgászok jelenlétében.  Balatonlellén, a hajókikötőben 11500, valamint Balatonbogláron, a Jankovich telepi strandon 7400 darab kétnyaras balint engedtek a Balatonba csőponyva segítségével.

A helyszíneken több érdeklődő is megtekintette az engedést, nekik a halgazdálkodás munkatársai külön 1-1 kosárba mertek az új halakból, hogy közelebbről is megnézhessék azokat.


Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.
Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A telepítés egy 2016-ban elkezdett nagy projekt részeként valósult meg. „A balatoni halállomány fenntartható, horgászati célú hasznosításának megalapozása elnevezésű” GINOP-projekt egy négy évet átívelő kutatási, innovációs és fejlesztési munka, ami többek között magában foglalja a kősüllő és a balin intenzív halastavi nevelését is - számolt be a Balatonihal.hu.

Címkék: balin, haltelepítés, Balaton, gazdaság