Ma órákon át hordták a pedagógusok a tankönyveket a szállító kamionról. A Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában a pedagógusok már szét is válogatták azokat.

"Most bontjuk szét évfolyamonként, fajtánként a tankönyveket. Létszámellenőrzés következik, és én holnap még egyszer átnézem az összeset, és akkor vihetik a kollégák a tantermekbe a könyveket." - számolt be Oroszlán Mária, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tankönyv felelőse.

tankönyvek

Az általános iskolásoknak és a középiskola első évfolyamán nem kell fizetni a tankönyvekért.

"Kilencedik évfolyamig ingyen tankönyvet kapnak a gyerekek, de az ingyen tankönyv csomag nem azt jelenti, hogy vadonatúj tankönyvcsomagot kap minden gyermek. A munkafüzetek azok biztosan újak lesznek. A tankönyvek közül fognak olyat kapni a gyermekek, amelyeket már használtak iskolatársaik. Hiszen ezek a tankönyv csomagok az iskola tulajdona. Év végén a használható tankönyveket visszaszedjük." - mondta el a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, főigazgatója, Kudomrák Zsuzsanna.

A szülők ezzel több tízezer forintot is megspórolhatnak. De rendelhetnek maguknak új könyveket is. A gyerekek általában az évnyitó után, vagyis az első tanítási napon kapják meg a tankönyveket, szeptember 2-án hétfőn 8 órakor.

tankönyvek

A kormány az ingyenes tankönyvellátásra eddig több mint 14 milliárd forintot fordított évente. Ez körülbelül egymillió százötvenezer diákot érint és egy-egy tanuló esetében 10-15 ezer forintos támogatást jelent. A tervek szerint jövőre a 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben.

Címkék: Kodály iskola, oktatás, tankönyv, Kaposvár, gazdaság