Pillanatok alatt ki lehet adni Kaposváron egy kétszobás, belvárosi lakást. A felvételi ponthatárok megjelenésével azonnal elkezdődött a roham az albérletekért - mondják az ingatlan közvetítők. Az árak néhány év alatt a duplájára emelkedtek.

- Az árak elég változóak, városrésztől és lakástól függőek. Vannak egészen extrém árak is. Látjuk, hogy két szobás panelokat 100 ezer forintért is próbálnak kiadni. Lehet, hogy sikerül is alap esetben - tette hozzá Gócza Zsuzsanna, az Otthon Centrum Kaposvár vezetője.

Jelenleg átlagosan 70-90 ezer forintot kérnek havonta egy két szobás lakásért, de vannak 200 ezerért családi házak is. A megemelkedett lakásárak ellenére sokan fektetnek ingatlanba, hogy aztán jó pénzért kiadják.

- Még mindig egy elég jó piaci lehetőség lakást albérletre vásárolni. A banki és egyéb hozamokhoz képest elég jelentősen magasabb az amit ebből realizálni lehet. Magasabbak a vételárak is a pár évvel ezelőttinél, de a bérleti díjak is. Így ebből a szempontból ez még mindig egy jó lehetőség - nyilatkozta Ház Gergely, a Ház Ingatlaniroda vezetője.

Akiknek azonban nincs ennyi pénzük és a felsőoktatásban tanulnak, azok idén is pályázhatnak a kaposvári önkormányzatnál kollégiumi, illetve albérleti támogatásra. Pécsen kollégiumi férőhelyekre, az ország más egyetemeire felvett hallgatók pedig albérleti támogatáshoz kérhetnek segítséget. Ezek benyújtási határideje augusztus 7-e, vagyis most szerda.

Címkék: roham, albérlet, kaposvár, gazdaság