21 gazdálkodó-, állami-, önkormányzati- és civil szervezet, valamint kamarák és vállalkozások vesznek részt a kaposvári foglalkoztatási paktumban.

A program túl van a félidején és segítségével eddig több mint 320 ember talált állást magának. A munkáltatók bértámogatást kapnak a 6+3 hónapos foglalkoztatási időszakra. Mind szellemi, mind fizikai munkaterületekre sikerült embereket elhelyezni.

A program gazdaságfejlesztési hatását az alacsony jövedelemtermelő kisvállalkozások érzik a leginkább. Nekik tartós termelési és szolgáltatási biztonságot nyújt, a munkanélkülieknek pedig biztos megélhetést.

A kaposvári önkormányzat egyik legfontosabb célja ezzel a programmal is az, hogy minden dolgozni akaró embernek legyen munkája Kaposváron.

- Az évtized elején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a teljes foglalkoztatást érjük el Kaposváron. Annyit már elértünk ebből, hogy az elmúlt 20 évben tapasztalható legnagyobb foglalkoztatottság van Kaposváron és a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta. De még mindig van tennivalónk - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

Kaposvár célja az is, hogy a Németh István Program beruházásaival és fejlesztéseivel javuljon a vállalkozások versenyképessége, aminek révén magasabb bért tudnak fizetni az alkalmazottaknak.

Címkék: kaposvári foglalkoztatás paktum, munka, gazdaság