A Somogy Megyei Kormányhivatalban megtartott rendezvényt dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott nyitotta meg, aki a megelőzés fontosságát hangsúlyozta, az egyik legfontosabb, hogy ráirányítsák a figyelmet. A kormányhivatal, mint hatóság, speciális helyzetben van, hiszen a jogszabályokat be kell tartatni, de élni is hagyni kell a munkáltatókat, munkavállalókat. Az előző évi ellenőrzések alkalmával 90 százalékban valamiféle hiányosságot tártak fel a szakemberek, főként az építőipar területén, ezért a megelőzésen felül a hiányosságok, hibák számának csökkentése is a cél.

Az előadások hallgatósága tájékoztatást kapott a balesetvizsgálat területén a munkavédelmi képviselők jogairól és szerepükről, a prevenció fontosságáról az egészségvédelem területén, a nyugdíjas foglalkoztatásról, a munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól és a biztosítási jogviszony bejelentésével kapcsolatos munkáltatói teendőkről.

A konferencián előadást tartott az Alemona Hungary Kft. stratégiai vezetője, dr. H. Nagy Judit, Dr. Fömötör Márton, megyei tisztiorvos, Biczó Zoltán és dr. Nagy Zsolt , a Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály, valamint Sárdi Gabriella és Aigner Zsanett, az Egészségbiztosítási Osztály munkatársa.

Címkék: munkavédelem, foglalkoztat, fórum, munkahely, biztonság, baleset, gazdaság