Az elmúlt 19 év legalacsonyabb márciusi munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve. Az egy évvel ezelőtti adathoz képest 6,1 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 108-cal több ember dolgozott Kaposváron, mint 2018 márciusában.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint az év harmadik hónapjában 1670 álláskereső volt Kaposváron, ez az elmúlt 19 év legalacsonyabb márciusi értéke.

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 4 %-os volt, ez kedvezőbb a megyei és az országos átlagnál is.

Látható, hogy az egy évtizede elérendő célként kitűzött teljes foglalkoztatottsághoz közel van már a város, azonban a béreknek még javulniuk kell. Kaposvár ezért továbbra is azon dolgozik, hogy a Németh István Program beruházásai és fejlesztései révén javuljon a munkaadók versenyképessége, hogy ezáltal magasabb bért garantáló minőségi munkahelyeket tudjanak teremteni.

Szita Károly polgármester a minden kaposvári háztartásba eljuttatott véleménykérő levelében kitért a foglalkoztatottságra is. Az április 15-ig visszaérkező válaszokból egyértelművé vált: a következő évitizedre vonatkozó várospolitikai program egyik legfontosabb célkitűzése az lesz, hogy a kaposváriak többet keressenek, s ezáltal Kaposvár a bérek tekintetében a hazai nagyvárosok első felébe tartozzon.

Címkék: munkanélküliség, statisztika, kaposvár, gazdaság