14. alkalommal szervezett karrier napot a Kaposvári Egyetem.
Számtalan kaposvári és környékbeli iskolából jöttek érdeklődők a rendezvényre. A fiatalok sok vonzó pálya közül választhattak, ilyen például az állattenyésztés.

"Igazából az iskolával jöttünk ide. és mindegyik területet megnézem, hogy vajon melyik lenne az nekem, ami nekem a legkedvezőbb, de leginkább az állattenyésztésben szeretnék elhelyezkedni" - mondta el Fehér Sára, az egyik érdeklődő.

karrier nap

Az egyetem négy karja népszerű a fiatalok körében. A gazdaságtudományi, a pedagógia, a művészeti, illetve az agrár és környezettudományi karok számtalan képzési lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak. A mai karrier napon 35 cég, illetve szervezet jelent meg standjával. Munkalehetőségeket ajánlottak a fiataloknak. A gazdasági társaságok többsége már az egytemi képzés alatt le akar csapni a legjobb hallgatókra.

"Nekünk nagyon fontos, hogy az egytemmel jó kapcsolatot ápoljunk, illetve, hogy együtt tudjunk működni több programban is. Ennek egyik része, hogy 2019 szeptemberétől be fogjuk vezetni a duális képzést például állattenyésztési szakon a cégcsoportnál, és ezt az együttműködést is most fogjuk megkötni az egyetemmel. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy gyakorlatosokat tudjunk fogadni, hiszen ez nagyon jó lehetőség mind a munkáltatónak, hogy az adott diák mennyire tehetséges, mind a diáknak, hogy utána pedig egyből el is tud helyezkedni a cégcsoportnál." - árulta el a Claessens Group HR munkatársa, Barka Daniella.

Az egyetem stratégiaia és oktatásfejlesztési rektorhelyettese elmondta, ők biztosítják a tanulás feltételeit és olyan szakmákat oktatnak, amikkel biztosan el lehet helyezkedni.

karrier nap

"Azért is örülünk ennek a karrier napnak, hogy ezt minden évben sikerül megrendeznünk, mert a hallgatóink látják, hogy szükség van rájuk, hogy keresik őket, hogy több olyan munkahely van, ahol szeretettel várják őket, úgyhogy szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, nemcsak itt a Kaposvári Egyetemen, hanem az összes magyarországi felsőoktatási intézményben." - mondta el a rendezvényen Prof. Dr. Végvári György, a Kaposvári Egyetem stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettese.

Az intézéményben folyamatosan növekszik a képzésekre jelentkezők létszáma, ez pedig azt feltételezi, hogy a végzést követően a munkaválallás terén nincsenek akadályok a hallgatók előtt.

Címkék: karrier nap, egyetem, gazdaság, Kaposvár