Ingyenesen használhatják a helyi autóbuszokat, kedvezményt kapnak a Virágfürdőben, vagy éppen részt vehetnek egészségmegőrző programokban. Kaposvár az elmúlt 10 évben rengeteg olyan intézkedéssel támogatta az időseket, amelyek megkönnyítik életüket.

A mai tematikus beszélgetésen résztvevő nyugdíjasok azt mondták: jóleső érzés, számukra az, hogy a város számít rájuk.

- Azt tapasztalom a mindennapokban, hogy rengeteg lehetőségünk van, kirándulásra vagy egyéb programokra. Kikérik a véleményünket és rengeteg támogatást kapunk a várostól - tette hozzá Csongrádiné Horváth Ibolya.

Kaposvár polgármestere az elkövetkezendő időszakban összesen 12 helyszínen, oktatási intézmények, polgári és munkahelyi közösségek tagjaival folytat majd a maihoz hasonló tematikus beszélgetéseket.

Ezek témái leginkább a várost érintő fejlesztések, tervek és a városlakók igényei lesznek. Szita Károly most Kaposvár legidősebb polgáraival találkozott és egy nagyszabású beruházást is bejelentett.

- Új, emelt szintű, felügyelettel ellátott, minden komfortot megadó nyugdíjasházakat építünk az idősebb korosztálynak - jelentette be Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az idősek házában összesen 100 nyugdíjast tudnak majd kényelmesen elhelyezni, a földszinti lakások pedig valamilyen zöld övezetben épülnek majd meg.

Címkék: tematikus beszélgetés, nyugdíjasház, szita károly, gazdaság