Az elmúlt 19 év legalacsonyabb februári munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve. Az egy évvel ezelőtti adathoz képest 3,8 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 64-gyel több ember dolgozott Kaposváron, mint 2018 februárjában.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint az év második hónapjában 1608 álláskereső volt Kaposváron, ez az elmúlt 19 év legalacsonyabb februári értéke.

null

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 3,8 %-os volt, ez kedvezőbb a megyei és az országos átlagnál is.

Kaposvár célja továbbra is az, hogy a Németh István Program beruházásai és fejlesztései révén javuljon a munkaadók versenyképessége, hogy ezáltal magasabb bért garantáló minőségi munkahelyeket tudjanak teremteni.

Szita Károly polgármester a minden kaposvári háztartásba eljuttatott véleménykérő levelében kitér a foglalkoztatottságra is. Az erre vonatkozó kérdés így szól: egyetért-e azzal, hogy az önkormányzat elsősorban olyan új befektetőket támogasson, akik az országos átlagnál magasabb munkabért ajánlanak a dolgozóknak?

A kérdőív kitöltésére és visszaküldésére 2019. április 15-ig van lehetőség. A válaszokat online felületen is elküldhetik a kapos.hu/kaposvarivelemeny oldalon.

Címkék: munkanélküliség, kormányhivatal, kaposvár, gazdaság