Egy 36 négyzetméteres lakást akár néhány napon belül is el lehet adni, akkora rá a kereslet. Míg korábban több száz eladó ingatlan közül lehet válogatni Kaposváron, addig most sokkal kevesebbet kínálnak.

- Most a CSOK és a kedvező hitelek könnyítése kapcsán megfordult a dolog. Nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Kevés lakás van a piacon, amit gyorsan el lehet adni – válaszolta kérdésünkre Gócza Zsuzsanna, az Otthon Centrum Kaposvár vezetője.

A legkeresettebbek a panel és a téglalakások. Ezeknek ugyanis a felújítások miatt kedvező a rezsije. Ezért is vonzó sokak számára. Az árak azonban nagyon megemelkedtek, másfél-kétszeresére nőttek a néhány évvel ezelőttiekhez képest.

Jelenleg egy 40 négyzetméteres panellakásért akár 12-14 millió forintot is elkérnek. Ezt a folyamatot csak fokozza, hogy a magánhirdetők többsége irreális áron kínálja ingatlanát.

- A magánhirdetők 50-70 százaléka túlárazza az ingatlanát. Ez sajnos abból adódik, hogy nincsenek tisztában a valós értékesítési árakkal. Ők csak a portálokon lévő árakkal tudnak számolni – tette hozzá Oláh Miklós, a Géniusz 99 Ingatlanközvetítő Iroda vezetője.

Egyre nagyobb az igény a 60-100 négyzetméteres új építésű családi vagy társas házakra is. Ezekből azonban egyelőre még viszonylag kevés van.

Címkék: kínálat, emelkedés, árak, lakás, gazdaság, kaposvár