Cukrászként, bútorasztalosként, kozmetikusként és lakatosként is helyezkedett már el korábbi álláskereső a kaposvári foglalkoztatási paktumnak köszönhetően. A legtöbben mégis irodai munkát találtak vagy eladóként dolgoznak.

A város, a Somogy Megyei Kormányhivatal és több szakmai, illetve civil szervezet közreműködésével elindult bő egymilliárd forintos program a félidejénél tart.

- Közel 400 embert vagyunk kötelesek munkába állítani, ebből jelen pillanatban olyan 260 főnél tartunk, ami azt gondolom, hogy időarányosan egy jó szám - mondta Szabó Zoltán, a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A programba azonban összesen 800-nál is több embert vonnak be. Kit képzéssel, kit tanácsadással segítve. A cégeknek pedig a megfelelő munkatárs kiválasztásához, valamint a bérek kifizetéshez nyújt támogatást a paktum.

- Az egyik nagy segítség nekünk, hogy egy szűrt munkaerő-ajánlást kapunk ezáltal, a másik pedig a bértámogatás - tette hozzá Bánfalvi Ildikó, a Somogy Informatika Kft. ügyvezetője.

Ennél az informatikai cégnél helyezkedett el Juhász Boglárka is. Ma pénzügyi ügyintézőként, ügyvezető asszisztensként dolgozik. A szerződését pedig már meg is hosszabbították.

- Mindenkiben van egy pici félsz, hogy ugye mi lesz akkor, ha lejár ez a támogatás, akkor az ember marad, nem marad? Bennem talán a legelején volt, addig amíg meg nem ismertem itt a vezetést és rá nem jöttem arra, hogy az ember bizonyít és jól dolgozik, akkor biztos, hogy megtartják - válaszolta Juhász Boglárka, pénzügyi ügyintéző.

A paktum eredményei részben a somogyi megyeszékhely foglalkoztatási mutatóiban is visszaköszönnek. Kaposváron ugyanis az elmúlt majdnem húsz évben, soha nem dolgoztak annyian, mint napjainkban.

Címkék: foglalkoztatási paktum, félidő, kaposvár, gazdaság