Nyílászárók cserélődtek, festés, világításkorszerűsítés és a régi vasradiátorokat is modernre cserélték a közelmúltban a gépészben. A társalgó is teljesen megújult, ezen kívül egy informatikai falat is beszereltek. Csak erre a helyiségre 10 millió forintot fordított a kaposvári szakképzési centrum. A munkálatok ugyanakkor ebben az intézményben is tovább folytatódnak: a folyosót és az aulát kifestik, valamint a lifteket is felújítják.

"Jelenleg is kialakítás alatt van a Virág utcai épületben egy digitális közösségi alkotóműhely, ahol a pályaválasztás előtt álló általános iskolások ismerkedhetnek meg a szakma fortélyaival. Ehhez kapcsolódóan ott a tetőszigetelés is felújításra kerül" - árulta el Weimann Gáborné, a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium igazgatója.

gépész

Ezen kívül a Kaposvári Szakképzési Centrum további 10 tagintémzényében valósulnak meg jelentősebb beruházások. Az építőipariban például 88 millió forintból az eklektromos hálózatot korszerűsítik. A közgazdaságiban és a kereskedelmiben pedig a nyílászárókat is kicserélik. A nagyatádi intézményt is bővítik: egy új épületet vásároltak tanműhelynek, emellett a legkorszerűbb eszközöket is beszerzik.

"Vásároltunk robotkart, 3D-s nyomtatót, rengeteg informatikai eszközt. Annak ellenére, hogy az elmúlt három évben közel hatszáz számítógépet és több mint 140 laptopot az intézményeinkbe már beszereztünk. És a legkorszerűbb számítátechnikai eszközök között folyik az oktatás" - mondta el Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

A fejlesztésekre összességében 900 millió forintot fordít a szakképzési centrum. Ennek egy része önerő, nagyobb része pedig pályázati forrás. A centrum tagintézményeiben egyébként hatezer diák tanul a nappali képzésekben és további 1300-an a felnőtt oktatásban vesznek részt.

Címkék: szakképzési, centrum, felújítás, gazdaság