Kaposvári vállalkozások is szép számmal jelentek meg a pályázatot ismertető szerdai előadáson. A cégek ugyanis látnak lehetőséget a határmenti együttműködésben.

Több cég is összeállhat egy-egy terv megvalósítására. A támogatás elnyeréséhez közösen kell fejleszteni a technológiát, a szolgáltatást úgy, hogy ezeknek új hozzáadott értékük is legyen.

- 75 százalékos vissza nem térítendő támogatást biztosít a program. Ez annyit jelent, hogy maximum egy partner 135 ezer eurónyi támogatást kaphat és ezt felhasználhatja eszközbeszerzésere, kutatás-fejlesztésre, munkabérekre és járulékokra - mondta Kocsis Tibor, a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány barcsi irodavezetője.

Több somogyi vállalkozásra is jellemző, hogy eddig is vont be horvát partnert, de vannak még kiaknázatlan lehetőségek. A vállalkozói központot működtető megyei közgyűlés alelnöke, Huszti Gábor elmondta, a pályázat előrelépést jelenthet a megye gazdaságának.

- Ez a 7 és fél millió euró, ez nagyon fontos a megye és a megye vállalkozásainak az életében. Számtalan olyan feladat, lehetőség, szolgáltatás valósulhat meg, ami a projekt támogatása képpen kiírásra kerül - tette hozzá Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

A határmenti együttműködést elősegítő pályázatokat várhatóan tavasszal írják ki és egyelőre ez lesz az utolsó ilyen támogatási forma.

Címkék: horvátország, magyarország, pályázat, gazdaság