Markó Hermina régi munkaválalló a Videotonnál, már 6 éve dolgozik itt diákmunkásként. Középsikolásan kezdte, ma már egyetemi tanulmányai mellett vállal hetente több műszakot.

Azt mondja: a rugallmas időbeosztás és a fizetés mindenképp előnyére vált.

- Először telefonra meg laptopra gyűjtöttem, aztán megtetszett, hogy függetlenedtem a szüleimtől és igazából meg tudtam azokat a dolgokat venni, amit én szerettem volna. Végül önálló lettem és az egyetem mellett nagyon jó, hogy van kereseti forrásom - tette hozzá a fiatal lány.

A diákmunkák nemcsak nyáron, hanem télen is nagyon népszerűek. Ilyenkor főképp az egyetemisták mennek dolgozni, de jellemző az is, hogy a középiskolás tanulók hétvégente a Virágfürdőben, vagy a helyi üzemekben keresnek egy kis zsebpénzt.

- December egy nagyon erős hónap, akkor a karácsony miatt diákokkal szoktak erősíteni a kereskedelmi egységek. Januárban van egy kisebb visszaesés, de mi kihasználjuk ezt az időszakot arra, hogy a diákokat minél szélesebb körben elérjük, hiszen tavasszal újra egyre többen dolgoznának - válaszolta Dakó Roland, a Meló-Diák régióvezetője.

A tavaszi hajrá előtt azonban fontos, hogy március 31-ig minden 16 év feletti munkavállaló meghosszabbítsa diákszövetkezeti tagságát, ehhez pedig be kell mutatni az irodákban érvényes diákigazolvány matricáikat.

Címkék: meló-diák, diákmunka, kaposvár, gazdaság