A költségvetés témáját pénteken reggel szokásos rádióinterjújában érintette Kaposvár polgármestere. Szita Károly azt mondta: az évszázad beruházási programjának fejlesztései mellett, a tavalyi év legnagyobb eredménye az volt, hogy az elmúlt húsz esztendőben soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta, mint 2018-ban.

Ez köszönhető annak is, hogy erősödnek a helyi vállalkozások, amelyek versenyképességét az épülő 67-es gyorsforgalmi út és az iparterületek fejlesztései várhatóan még tovább javítanak.

Az erős gazdaságot jól példázza a tavaly befizetett iparűzési adó rekord mértéke is, ami 13 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban és idén a cégek befizetése még ennél is több lehet. Éppen ezért a polgármester szerint Kaposvárnak még soha nem volt olyan erős és stabil költségvetése, mint idén: "Én átéltem már nagyon sok költségvetést az elmúlt esztendőkben, de ennyire stabil költségvetést, amit most terjesztünk be majd január végén a közgyűlés elé még nem tudtam megtenni a képviselő-testületnek. Biztonsággal és óriási stabilitással tudjuk ezt tervezni, am köszönhető részben a korábban említett gazdaság növekedésének is" - fogalmazott Szita Károly.

Címkék: költségvetés, Kaposvár, gazdaság