A város önkormányzata a TOP-6.1.5-15 kódszámú, „Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” elnevezésű konstrukció keretében, a Füredi út keleti oldalán teremti meg annak a lehetőségét, hogy újabb ipari telephelyek létesülhessenek Kaposváron.

A város önkormányzata évek óta kiemelt feladatának tekinti iparterületi infrastruktúráinak fejlesztését. Teszi mindezt azért, hogy segítse, erősítse a helyi vállalkozások működését, vonzóvá tegye a várost olyan cégek számára, melyek telephelyigénnyel lépnek fel. Kaposvár e cél érdekében újította meg a közelmúltban több iparterületének közlekedési infrastruktúráját, és e cél érdekében alakít ki most újabb iparterületet a 67-es főút mellett, a Füredi út keleti oldalán, a Raktár utcai körforgalom és a MOL benzinkút csomópontja között.

A „Kaposvár Füredi úti iparterület infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt megteremti a lehetőségét annak, hogy újabb vállalkozások találjanak otthonra Kaposváron. A beruházás során közművesítik a célterületet: szerviz utat és járdákat építenek, melyeket a megfelelő közúti jelzésekkel, tereptárgyakkal látnak el, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, víz- és szennyvízhálózatot, közvilágítást létesítenek, de terep- és zöldterület rendezési munkák is készülnek. A munkák várhatóan 2019 őszén fejeződnek be.

A „Kaposvár Füredi úti iparterület infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.1.1-16-KA1-2017-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: füredi út, iparterület, építkezés, gazdaság