Az idei évben közel 20 százalékkal emelkedett a Videoton árbevétele a tavalyihoz képest. Ez minden idők legnagyobb eredményét jelenti. A cég idén számos új vevővel teremtett közvetlen beszállítói kapcsolatot, ami további értékemelkedést jelentett.

- A hozzáadott értékünk is jelentősen nőtt, még talán nagyobb százalékban mint az árbevételünk, közel 40 szzalékkal, és nyilván ez a hozzáadott érték növekedés illetve az adózás előtti eredménynek a növekledése az, ami fedezetet nyújt a további beruházásainkra - mondta a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója, Pálca Levente.

Rekordösszegű, több mint 42 milliárd forint árbevételt ért el idén a kaposvári Videoton.
Rekordösszegű, több mint 42 milliárd forint árbevételt ért el idén a kaposvári Videoton.

A vállalaltnál továbbra is vannak olyan területek, ahol munkaerőhiány van, jóllehet a dolgozói létszám az idei évben is tovább nőtt.

- A tavalyi évhez képest a létszámunk mintegy 50-60 fővel emelkedett átlagosan, sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb volt a működésünk az idén mint tavaly. 2017 végén nagyon csúcson voltunk járatva, az idén ezt a létszámot nem értük el - foglalta össze a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezető igazgatója, Fábián Balázs.

A mai szezonzáró vacsorán mintegy száz dolgozót meg is jutalmaztak, majd egy kötetlen beszélgetéssel és karácsonyi partival zárta az évet Kaposvár egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Címkék: vállalat, videoton, nőtt, gazdaság