A Brassó utcában élőkkel közösen nézte meg péntek délután az elkészült útszakaszt Kaposvár polgármestere. Szita Károly arra kérte a lakókat, írják meg véleményüket az elvégzett munkáról, a jogos kifogásokat ugyanis orvosolni fogják. Az utcában most egy több száz méteres szakasz újult meg és lett könnyebben járható.

"360 méter hosszan újult meg, átlag szélessége három méter. A két végén a Füredi utcában, és ahol a Kisfaludi utcához kapcsolódik ott hat méterre szélesedik. Kapott egy 50-70 cm széles murva patkát is." - mondta el Jaczó Győző, műszaki ellenőr.

Brassó utca
Brassó utca

Ez összesen csaknem 18 millió forintba került. Ezen kívül azonban még csaknem félmilliárd forintot fordít idén a város az útak és járdák rendbetételére a Németh István Program részeként.

"Több járdát építünk, több belterületi utat, itt a Brassóban már nagyon régóta igény volt, hogy ezt a gödrös, kátyús utat felúíjtsuk. És elkezdtük a zártkertekben is, főleg azokban a lakott zártkertekben utakat építeni amelyekben sokan laknak." - összegezte Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Brassó utca
Brassó utca

A zártkeri utakat egyébként az elbontott építési törmelékekből újítja fel a város. A törmeléket előbb apróra darálják, majd bányából hozott zúzalékkal vonják be. A lejtős, vízmosásos szakaszokon pedig bitumenes réteget is húznak az útra. A tervek szerint idén összesen 27 utca újul meg, 24 kilométer hosszan.

Címkék: Brassó utca, út, átadó, felújítás, gazdaság