Elkészült az M7 autópálya, valamint az összekötő ágak felett ívelő híd felmenő szerkezete, amelyre 2018. november 10-én éjszaka helyezik fel a hídgerendákat. A munkálatok miatt időszakos lezárásokra kell számítani az autópálya balatonvilágosi szakaszán, a 90. kilométer magasságában – tájékoztat a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A gerendák beemelése november 10-én, szombaton este 22 óra és vasárnap hajnali 4 óra között zajlik teljes, de nem folyamatos pályazár mellett. Ezekben az órákban körülbelül 15 perces időszakokra mindkét irányban lezárják majd az autópályát egy-egy gerenda felhelyezésnek idejére. A forgalomkorlátozás rendőri felügyelet mellett zajlik majd.

A helyszíni építés idén februárban indult el, a munkálatok az ütemtervnek megfelelően zajlanak. Eddig jellemzően nagy tömegű földmunka, útalap építés, valamint az M7 autópálya feletti híd szerkezetépítése folyt.

A beruházás keretében az új autópálya csomópont 1. ütemét építik ki új gyűjtő-elosztó sávokkal, a meglévő 710. sz. főút bekötésével. A csomópont a későbbi M8 autópálya csomópontja is lehet majd, a jelenlegi kialakítás során megépítendő ágak most a Budapest-Balatonfűzfő útirányt fogják biztosítani mindkét irányban.

A fejlesztésnek köszönhetően 2019 őszétől a forgalom a nagy kapacitású 710. számú főútra közvetlenül tud felhajtani, ami könnyebb és gyorsabb haladást biztosít az autósoknak.

Címkék: lezárás, építkezés, éjszaka, gazdaság