Aki nem a postán, vagy az interneten, az a Kapos Holding ügyfélszolgálatán fizeti be a városi közszolgáltatás csekkjeit. A cég kintelévősége jelentősen csökkent az utóbbi időben. A közműszolgálattók szerint egyre fegyelmezettebbek a felhasználók, és a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez is egyre kevesebben fordulnak panasszal. Somogyban évente alig százan.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivtal nemcsak felügyeli az energia és vízellátást, hanem szabályozza is az energetikai piacot.

Ezen túl segítséget nyújt a fogyasztóknak abban, hogy eligazodjanak a szolgáltatók között-hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

null

- A fogyasztóvédelmi munkánk alapgondolatát talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy tájékozott fogyasztók, kevesebb vitás ügy. Ebből a célból kiindulva kezdtük el ezt a tájékoztató füzetsorozatot, amelynek a mai napon az 5. és a 6. kiadványt hoztuk el önöknek - mondta a mai bemutatón Zsuppán Attila, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kommunikációs munkatársa.

Ebben nemcsak a közműcsatalakozás új menetéről, hanem a kereskedőváltásról is olvashatnak a fogyasztók.

Az ingyenes hasznos kiadványokkal a kormányablakokban és a közműszolgáltatóknál találkozhatnak a fogyasztók, míg bővebben ide kattintva olvashatnak róluk.

Címkék: kiadvány, kormányhivatal, fogyasztóvédelem, gazdaság