Az elmúlt 18 év legalacsonyabb augusztusi munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve. Az egy évvel ezelőtti adathoz képest is nagy a változás, 14,3 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 250-nel több ember dolgozik ma Kaposváron, mint tavaly ilyenkor.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint ma 1497 álláskereső van Kaposváron, ez az elmúlt 18 év legalacsonyabb augusztusi értéke.

null

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 3,5 %-os volt az év nyolcadik hónapjában, ez kedvezőbb, mint a kaposvári járás, illetve a megye vonatkozó adata. A tartósan (egy éven túl) regisztrált álláskeresők száma egy év alatt 41,7 %-kal csökkent, s arányuk az összlétszámon belül is megfogyatkozott.

A helyi gazdaság élénkítése és a magasabb bért garantáló minőségi munkahelyek teremtése továbbra is elsődleges célja Kaposvárnak. A Németh István Program beruházásai közvetlen és közvetett módon is azt célozzák, hogy a kaposváriak jobban éljenek. Az iparterületek korszerűsítésével versenyképesebbé válnak a vállalkozások, amelynek eredményeként bővülni, erősödni tudnak.

Címkék: németh istván program, munkanélküliség, statisztika, gazdaság, kaposvár