Taxisok vártak fuvarra kedd délelőtt az egyik kaposvári droszton. A tarifatábla még a régi, de már nem sokáig. A hét utolsó munkanapján változásokra kell számítania azoknak, akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást.

- A 700 forintos alapdíjat 100 fornttal emeltük. Gyakorlatilag évek óta nem változott ez az összeg, ami természetesen csak a belvárosra vonatkozik, a külső zónákra csapatonként más árszabás lesz érvényes - mondta Bóli Attila, a Kapos Taxi vezetője.

Az eddigi alacsony árak miatt sokan csak hitelből tudták tíz év alattira cserélni járművüket. Ez és még sok más költség is növekedett a személyfuvarozóknál. Az összes nagyobb kaposvári taxis cég ezért jutott arra, hogy ideje árat emelni.

null

- Főként a sofőrök megnövekedett költségei miatt vált esedékessé az áremelés. A tarifarendszeren nem fogunk változtatni, egyes zónák díjai fognak emelkedni. Most már nagyon sok ideje, évek óta nem volt áremelés a városban, úgyhogy úgy gondoltuk, hogy ez most esedékessé vált és most az új árakat szeptember 15-től fogjuk bevezetni - tette hozzá Földes Lívia, taxisofőr.

15-20 százalékos díjemelést javasolt ma a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete is. Ők egyebek mellett a biztosítási díjak és az üzemanyagárak, valamint a szervíz- és a munkabérköltségek növekedésével indokolták javaslatukat.

Címkék: taxi, áremelés, kaposvár, gazdaság