Először telepítettek kősüllőket a Balatonba. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársai 3200 darab egynyaras példányt telepítettek a tóba az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tihanyi kikötőjében. A kősüllők mellett 7200 darab kétnyaras balin is a Balatonba került pénteken – írja a balatonihal.hu.


Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.
Fotók: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A mostani telepítés annak a munkának a részeként valósult meg, melyet a társaság 2016-ban kezdett el a „A balatoni halállomány fenntartható, horgászati célú hasznosításának megalapozása elnevezésű” GINOP-projekt keretében. A négy évet átívelő kutatási, innovációs és fejlesztési munka keretein belül, a horgászok által kedvelt halállomány megerősítését célozzák meg, továbbá a program magában foglalja a kősüllő és balin intenzív halastavi nevelését.

Címkék: Kősüllő, Balin, haltelepítés, Balaton, hal, gazdaság