- Újabb nagy beruházást kezdtünk meg a mai napon a Németh István Program keretében: 3,4 milliárd forintból bővítjük és korszerűsítjük a városi távhőhálózatot annak érdekében, hogy Kaposvár továbbra is az ország egyik legolcsóbb városa maradjon - mondta hétfő délutáni sajtótájékoztatóján a városháza környezetfejlesztési igazgatója.

Kovács Katalin hozzátette: a 18 közintézmény bevonása környezetvédelmi szempontból is jelentős fejlesztés: a távfűtés kiterjesztésével csökken a fűtésből származó károsanyag-kibocsátás, vagyis sikerül megőrizni a levegő tisztaságát.

- 2012-13-ban egymilliárd forintos beruházással öt új fogyasztót - köztük az új kórházi épületeket - vontunk be a távfűtésbe, amellyel sikerült a kapacitást növelnünk, s ezáltal tudtuk megvalósítani, hogy az elmúlt években nem kellett emelnünk a távfűtés díját. Ez a célunk a jövőben is, energiahatékonyan, a fajlagos költségeket csökkentve, környezettudatosan kívánunk szolgáltatni jelenlegi és leendő fogyasztóinknak - fogalmazott Vida Zotmund, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A hálózathoz többek között iskolák, orvosi rendelők csatlakoznak, de a rendszerre rákötik a megújuló színházat és az új sportcsarnokot is. A teljes beruházás a jövő évben fejeződik be.

- A távhővezeték lefektetése az utakat érintő mélyépítésű munka, amelyet nem lehet az éj leple alatt elvégezni, ezért a forgalmi rend több helyen is változik Kaposváron a beruházás idei, kéthónapos időtartama alatt. Igyekeztünk úgy megszervezni a munkavégzést, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzuk - hangsúlyozta Kovács Tamás, a kivitelező konzorcium vezetője. Elhangzott: folyamatosan értesítik a tudnivalókról az érintett utcákban élőket, és egyeztettek a mentőszolgálattal, a katasztrófavédelemmel és a hulladékszállítást végző céggel is.

A beruházás idejére az Anna utcát lezárják, az Arany János utcában pedig forgalomkorlátozásra, egyirányúsításra kell számítani. Részletes, folyamatosan frissülő közlekedési információt az utinform.kaposvar.hu címen találnak.

Címkék: korszerű, felújít, távhő, gazdaság