A sajtó és az utazóközönség jelenlétében köszöntötte az idei félmilliomodik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. a nyár derekán, július 17-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a Balaton közepén, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény.

Fodor Tünde és családja szerda délelőtt a menetrend szerint 10.40 perckor Szántódról induló kompra váltott jegyet, és az utazás során vehette át Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgatótól, illetve Széles János révüzletág vezetőtől az 50.000 Ft értékű BAHART joker kártyát. A jutalmat képező keretösszeg felhasználásával a kompközlekedés mellett akár valamennyi személyhajózási lehetőséget is kedvezményesen próbálhatja ki a nyertes a családjával egészen a következő év végéig. A szerencsés utazók Paksról érkeztek.

A díjátadónak helyszínt biztosító komp a többi utazóvendégének is kis ajándékkal kedveskedett.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1,1 millió utas vette igénybe, mely utasforgalom még a 2016-os kimagasló rekordévet is túlszárnyalta.

A társaság 2018-ban ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében! Úgy tűnik, hogy az előzetes várakozások egyelőre beigazolódtak, hiszen az előző évhez képest idén még egy héttel korábban, már július 17-én elérte a társaság a kompjain szállított félmilliós utasszámot.

A tavalyi év azonos időszakához (január 1. - július 15.) viszonyítva a személyek száma 13%-kal, a szállított gépjárművek száma 15%-kal növekedett. A kerékpárok esetében ez a mutató szintén 15%-os emelkedést mutat.

A komphajózás főidényében, június 29. és augusztus 26. között az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 23.20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűríti a társaság a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a BAHART 4 komppal gyakorlatilag folyamatosan biztosítja az átkelést a Balaton két partja között.

Címkék: szerencse, utas, ajándék, komp, Balaton, gazdaság