Az egy évvel ezelőtti adathoz képest is nagy a változás, 19,2 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 343 emberrel több dolgozik ma Kaposváron, mint tavaly ilyenkor.

A statisztika kedvező alakulásának szakértők szerint több oka is van: egyfelől a Németh István Program nagyberuházásai, például a 67-es út és a város ipari parkjainak fejlesztése, amelyek mind kedvező befektetői környezetet teremtenek. Másrészt Kaposvár foglalkoztatást ösztönző támogatásait is mind többen veszik igénybe.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint ma 1445 álláskereső van Kaposváron, ez az elmúlt 18 év legalacsonyabb májusi értéke. Hat évvel ezelőtt még háromszor ennyien kerestek munkahelyet a megyeszékhelyen.

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 3,4 %-os volt az év ötödik hónapjában, ez jóval kedvezőbb, mint a kaposvári járás, illetve a megye vonatkozó adata. A tartósan (egy éven túl) regisztrált álláskeresők száma egy év alatt 23,3%-kal csökkent.

Címkék: dolgozik, munkanélküliség, rekord, Kaposvár, gazdaság