Kérésre kimossák és fertőtlenítik is a kaposváriak szemeteskukáit. A szolgáltató egy hamarosan induló akció keretében egy speciális mosóautóval járja majd a várost. A nagy melegben ugyanis a kommunális hulladék gyorsabban bomlik, így a kukák alkalmankénti tisztítása közérdek is. A mosás az edények bérlői számára ingyenes, aki pedig saját maga vásárolta kukáját egy jelképes összegért kérheti ezt a szolgáltatást.

A nyári melegben kellemetlen szagokat áraszthat a szemét. Ezért júliusban ismét egy egyhetes edénymosó akcióba kezd a kaposvári hulladékkezelő. Egy speciális kocsival a házaknál, helyben kimossák, és fertőtlenítik is a 110 liternél nagyobb kukákat.

- Elsődlegesen a műanyag hulladékgyűjtő edényeket mossuk le, legyen az kék, fekete, színtől függetlenül, és az alapkoncepció az az, hogy minden amit a KHG ad bérbe, azt a KHG ingyenesen fogja kimosni, viszont minden, ami a lakos vagy közület tulajdonában lévő hulladékgyűjtő edényt a tulajdonosnak kell tisztítani - mondta a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szilágyi Ádám.

A bérlőknek tehát semmi dolguk nincs, azok a magánszemélyek és cégek viszont, akik saját maguk vásárolták hulladéktároló edényeiket július elsejéig jelentkezhetnek az akcióra, amely két hét múlva indul.

Címkék: szemetes, tisztít, kuka, gazdaság