Érdeklődve figyelték a Gépészes diákok a kaposvári foglalkoztatás helyzetéről és lehetőségeiről szóló előadást. Ebben kiemelt helyen szerepeltek a hiányszakmák.

- Akik ma Kaposváron ezekben a hiányszakmákban el szeretnének helyezkedni, jó pénzt fognak keresni. Jó fizetést lehet keresni burkolóként, villanyszerelőként, gépésztechniusként, de bármelyik hiányszakmát említhetném - mondta Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

null

A mai pályaorientációs nap újdonsága volt, hogy a fiatalok testközelből nézhették meg az épülő Kaposvár Arénát, és azt ott használt technológiákat. A fiatalok emellett saját szemükkel is láthatták, hogy helyben is találhatnak munkát tanulmányaik befejezése után.

Szeretem a saját nyelvemet beszélni, ezért én szeretnék helyben elhelyezkedni - tette hozzá Galambos Bence.

null

A 2021-ig tartó kaposvári foglalkoztási paktumnak fontos részei az ilyen és ehhez hasonló pályaorientációs napok. Ez a program egyébként 1,2 milliárd forintból több mint 800 ember képzését és elhelyezkedését segíti.

- A cél az, hogy kicsit közelebb kerüljön hozzájuk a gyakorlati munka és motiváltak legyenek arra, hogy az általuk választott szakmát megtartsák, maradjanak a műszaki pályán - válaszolta Torma Péter, a Kaposvári Foglalkoztatási Paktum koordinátora.

A mai esemény házigazdái azt is elmondták, hogy a közeljövőben hasonló tanulmányi látogatásokat terveznek Kaposvár többi nagyberuházásához is.

Címkék: kaposvár aréna, kaposvári foglalkoztatási paktum, pályaorientációs nap, gazdaság