Szélerőművekhez készítenek generátorházakat a Metyx Hungary Kft. kaposvári telephelyén, az elkészült eszközöket pedig Németországba és Dániába szállítják. A megrendelések egyre növekvő száma miatt most bővíteni akarják telephelyüket.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly egy mai gyárlátogatáson a cég munkahelyteremtő beruházásai miatt köszönetet is mondott: "Nagyon köszönöm, hogy bíznak Kaposvárban. Köszönöm azt, hogy az a perspektíva, amelyben megállapodtunk három évvel ezelőtt, az 2020-ig be is teljesül. Ennek érdekében ma arról tárgyaltunk a Metyx tulajdonosaival, hogy több mint tíz hektár területet kívánnak még vásárolni a várostól, annak érdekében, hogy újabb csarnokokat építsenek."

Szita Károly (b) és Ugur Ustunel (j) egy mai gyárlátogatáson
Szita Károly (b) és Ugur Ustunel (j) egy mai gyárlátogatáson

A Metyx a legyártott eszközökhöz az alapanyagot is maga állítja elő. Nemrégiben állt munkába egy speciális szövőgép, ami az üveg-, illetve a szénszálas szöveteket állítja elő. A napokban kerültek kamionra azok a generátorházak, amelyek az új megrendelések alapján készültek a világ egyik vezető szélerőmű cégének.

A tengerekre kihelyezett szélerőművek nélkülözhetetlen tartozékai ezek az alkatrészek. A világban csak három cég, köztük a Metyx gyárt ilyen generátorházakat. Jelenleg háromhetente egyet tudnak készíteni, de a telephely bővítése után hetente három gördül majd le a gyártósorról.

Ilyen szélerműházakat gyárt Kaposváron a Metyx Hungary
Ilyen szélerműházakat gyárt Kaposváron a Metyx Hungary

"Ez a megrendelés és szállítmány nemcsak a Metyx kaposvári növekedésének szempontjából fontos, hanem fontos az egész cégcsoport számára is, hiszen meggyőződésünk, hogy ez a munka hosszútávon biztosítja a fejlődésünket." - mondta el Ugur Ustunel, a Metyx Hungary Kft. társtulajdonosa.

A telephely és a gyártókapacitás bővítése természetesen új munkatársak felvételét is jelenti. A vállalkozásnak most nagyjából 180 alkalmazottja van, a cégvezetők azonban rövidesen háromszázra akarják növelni a dolgozói létszámot.

Címkék: Metyx, bővítés, munkahely, Kaposvár, gazdaság